РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА!

дата на пристигане:


дата на заминаване:брой гости:

Забележителности

Село Медвен

Живописното село Медвен е скътано в южните склонове на Стара планина сред вековни дъбови и букови гори. Селото е запазило автентичния си възрожденски облик. В него все още можете да усетите будния дух на старите българи. Голяма част от медвенските къщи са паметници на културата. Нашите гостите могат да разгледат къщата-музей на великия български революционер и пистел Захари Стоянов. В с. медвен се намира и родната къща на първият български народен артист Стоян Бъчваров.

Медвенска река

Покрай село Медвен тече живописната река Медвенска. Тя извира на 11 км от селото и е известна с приказните водопади “Скоковете” и „Сини вир”, в чийто вир и съседните „Женски вирчета” и „Пещите” можете приятно да се разхладите през горещите летни дни. Обявен е за природна забележителност и има височина на пада 7 м и площ 1.1 ха.

Резерват "Орлица"

Тук се намира и природен резерват за диви животни „Орлица” с площ 559,4 ха. Обособен е с цел да се запазят вековни гори от мизийски бук, местообитанията на редки грабливи птици и уникален по своя характер карстов комплекс с множество пещери, пропасти, извори и други. На територията му попада и скалния феномен „Орлицата”.

Атракции и допълнителни услуги

Нека превърнем вечерта на Хелуин в тридневен Празник на тиквата!

В петък ще отпразнуваме Вси светии като изрежем тиквени фенери и си направим маски и украса за "Призрачното парти". Събота и неделя ще преоткрием тиквата в народните обичаи и игри...а и в традиционната кухня, разбира се! Ще ви покажем, че под една мишница могат да се носят не само дини, а тиквените семки имат разностранно приложение... Какво е то?

Елате - да забравим нарицателното значение на "тиквата" и да открием занимателното в нея!

Датите са 31 октомври, 1 и 2 ноември.